EMOTIE-DOMINO

Emotie DominoEmotie-Domino is ontwikkeld door Goed-Gezien.nl en in april 2012 samen met Facet uit Zwolle op de markt gebracht. Facet is een school voor speciaal basisonderwijs.

Aan de hand van 28 dominokaarten waar verschillende emoties op staan afgebeeld kan tijdens het spelen van het spel ingegaan worden op de herkenning en betekenis van deze emoties.

Boos, bang, blij, verdrietig, verbaasd, verlegen en geschrokken zijn de emoties die tijdens het spelen met deze domino-variant besproken kunnen worden. De emoties zijn gevat in pictogrammen met gezichtsuitdrukkingen. (Sclera.be)

Het basisspel wordt gespeeld op dezelfde manier als het bekende domino spel met de stippen. Leg een kaart aan met een zelfde emotie als de kaart die op tafel ligt. Kun je niet aanleggen? Pak dan een extra kaart van de stapel of sla een beurt over tot je wel weer kunt aanleggen.

Aandacht besteden aan de verschillende emoties kan bijvoorbeeld door bij elke emotie in te gaan op één of meer van de volgende vragen:

  • welke emoties staan op de kaart
  • kun je een voorbeeld geven van een situatie die past bij deze emoties
  • voel je jezelf wel eens …. of  ….
  • kun je met je eigen gezicht / houding deze emotie laten zien

….

>>GELIJK BESTELLEN<<

,

Emotie-Domino als teambuilding-activiteit

Wil je je teamgenoten beter leren kennen? Ook dan is deze domino variant leuk om te spelen. Wanneer ervaar jij de emotie die staat afgebeeld op de kaart  die je aanlegt? Kun je voorbeelden geven van situaties binnen de groep wanneer je dit gevoel ervaren hebt? Hoe kan de groep hier het beste mee omgaan? Zou je willen dat er anders gereageerd wordt?

Emotie-Domino in de media

De Stentor heeft in april 2012 een groot artikel gewijd aan het spel.
ARTIKEL STENTOR 25 APRIL 2012

Uit België komt deze enthousiaste reactie: ‘Een mooie uitvoering en boeiend materiaal om tijdens de les of een therapiesessie te gebruiken!’

 

TIP: Geef Emotie-Domino cadeau!! Leuk als relatiegeschenk…

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *