SOVA-TRAINING

SoVa - Sociale VaardigheidstrainingGoed-Gezien.nl verzorgt sociale vaardigheidstrainingen  voor groepjes leerlingen. 

Als kinderen zich goed voelen en lekker in hun vel zitten functioneren ze beter dan wanneer dit niet het geval is. Voor sommige kinderen is het een probleem om zich veilig en geaccepteerd te voelen in de groep en/of op school. Andere kinderen hebben problemen met algemene sociale vaardigheden. Hoe reageer je bijvoorbeeld handig als je last van iemand hebt, of hoe vraag je op een handige manier of je mee mag spelen met een groepje kinderen?

Binnen school 

Maak vandaag nog een afspraak voor een Sociale vaardigheidstraining voor een groepje leerlingen. Ik verzorg deze training al dan niet in samenwerking met een medewerker van de school. De training kan plaatsvinden onder schooltijd of buiten schooltijd. (Of de training samen gegeven wordt is mede afhankelijk van het aantal leerlingen en of de training in de toekomst door een ‘eigen’ medewerker gegeven zal gaan worden.) 

SoVa-Training op maat

Ben je niet op zoek naar een groepstraining maar naar een sova-training op maat? Ook dat is mogelijk.  Tijdens een intake gesprek zal samen met de aanvragers bepaald worden aan welke thema’s aandacht besteed wordt. Ook wordt in onderling overleg afgesproken hoeveel bijeenkomsten er plaats zullen vinden.

Tijdens de training maak ik in overleg al dan niet gebruik van video-interactie-begeleiding. Tijdens het oefenen door middel van rollenspel worden dan beelden gemaakt die samen bekeken worden. Aan de hand van de beelden kan gezien worden wat al goed gaat en waar mogelijkheden liggen om te verbeteren. Uiteraard worden deze beelden gelijk na de training weer gewist 🙂 

Bij de samenstelling van het trainingsprogramma kan gedacht worden aan de volgende thema’s:

 • Kennismaken
 • Een praatje maken, waar kun je het over hebben, wat is handig?
 • Complimenten geven en ontvangen
 • Gevoelens en emoties
 • Hoe zeg je dat je iets niet wilt, hoe geef je duidelijk je grenzen aan?
 • Help, ze pesten:  wat is een handige manier om hier op te reageren?
 • Hoe zeg je dat je ergens van baalt?
 • Hoe vraag je op een handige manier of je mee mag doen?
 • Etc….

Meer informatie? Neem contact op met Goed-Gezien.nl

Tel: 0681294257
Mail: info@goed-gezien.nl
>> Informatie aanvraag voor scholen <<

..

School aanmelden voor gratis spreekangst- en sociale vaardigheidstraining, schooljaar 2024-2025 (beperkt plek)

Op school leerlingen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken en op zoek naar een sociale vaardigheidstraining? Voor schooljaar 2024-2025 worden nog enkele scholen gezocht die willen deelnemen aan een onderzoek onder groep 6, 7 & 8 leerlingen. In ruil voor deelname ontvangen de scholen een gratis training, een rapportage over de leerlingen die deelnemen en een vergoeding van 400 euro. Lees HIER meer over het onderzoek en de mogelijkheden voor deelname.

.

Aanmelden van individuele leerlingen voor een SoVa training:

Het minimaal aantal aanmeldingen om de training door te laten gaan is vier. (momenteel niet mogelijk)

  Naam deelnemer

  jongenmeisje

  Leeftijd deelnemer

  Huidige (basis)school (naam & plaats)

  Wat is de reden van aanmelding

  Je e-mail (verplicht)

  Je telefoonnummer (verplicht)

  FACTUURGEGEVENS

  Naam

  Adres

  Je bericht

  Laat weten dat je geen robot bent

  Ik accepteer de algemene voorwaarden

  [wpgdprc "Wanneer je dit formulier gebruikt, ga je akkoord met de opslag en verwerking van jouw gegevens door deze website."]